Arama
Filters

İBB Gençlik Meclisi, 2019 Yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi

Tarih : 12 Mart 2019 Salı

İBB Gençlik Meclisi, 2019 Yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantısına, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak konuk oldu.

İBB Gençlik Meclisi Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin, 2019 Yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı 9 Mart 2019 Cumartesi günü İBB Meclis Binası’nda gerçekleşti. 1. Olağan Genel Kurul Toplantısına AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş katıldı.

2019 Yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı, aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından İBB Gençlik Meclisi’nin tanıtım videosu yayınlandı. Programın açılışı, İBB Gençlik Meclisi Başkanı ve Birleşmiş Milletler Gençlik Genel Sekreteri Samed Ağırbaş tarafından yapıldı.

Başkan Ağırbaş, 1997 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kurulan İBB Gençlik Meclisi’nin vizyon, misyon, amaç ve değerlerini anlatan bir konuşma yaptı. Ağırbaş, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyet yürüten İBB Gençlik Meclisi’nin, İstanbul gençliği için çalıştığını ifade etti. Ağırbaş, “İstanbul’da yaşayan 5 Milyon gence ve çocuklara ulaşmak, onları geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Günümüzde değer üreten bir gençlik meydana getirmeyi hedefliyoruz. Gençlerimizin dünyadaki diğer gençlerden daha nitelikli olmaları için çalışıyoruz” dedi.

Ağırbaş, İBB Gençlik Meclisi’nin 5. Dönem çalışmalarını özetlediği ve bundan sonra neler yapacaklarını anlattığı konuşmasını, “Uluslararası Gençlik Merkezi’nin yapımında Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İl Başkanımızın birçok noktada bize destekleri oldu. Bugün bu destekler ile bu aşamaya geldik. 2019 yılında Birleşmiş Milletler’le resmi anlaşmalar imzalayıp, 2020 yılında Birleşmiş Milletler’in 75’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Uluslararası Gençlik Merkezi’ni Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin de katılımıyla siz gençlerimizin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz.” diyerek sonlandırdı.

Ağırbaş’ın açılış konuşmasının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da bir konuşma yaptı. Şenocak, konuşmasında, İBB Gençlik Meclisi’nin faydalı çalışmalar yaparak, gençleri bir araya getirdiğini, gençlerin Türkiye’nin yarınını inşa edeceklerini belirtti. Gençler ve biz yarını inşa edecek kişileriz” diyen Şenocak, gençlerin ülkemizin ve dünyanın geleceği için ne kadar önemli olduklarını vurguladı.

Şenocak, gençlere tavsiyelerde bulunurken, gençlerin eğitim konusunda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini, donanımlı, okuyan, anlayan ve tarihini iyi bilen genç nesillere ihtiyaç olduğunu belirtti. Gençlerin yabancı dil öğrenmelerinin önemine değinen Şenocak, konuşmasını, “İl Başkanı olarak gençler için üstüme ne düşerse, elimden gelen tüm desteği sağlayacağıma söz veriyorum. Yarınları siz gençlerimizle inşa edeceğiz, sizinle 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşacağız.” diyerek noktaladı.

İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın konuşmasının ardından, İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, Şenocak’a hediyesini takdim etti. Şenocak, hediye takdiminin ardından İBB Gençlik Meclisi’nin marka projeleri hakkında bilgi aldı ve Tematik Otobüsleri inceledi.

Program, İBB Gençlik Meclisi’nin 7-12 yaş grubu çocuklara kod yazma eğitimi verdiği, yazılım ve programlama alanında farkındalık oluşturmayı amaçlayan Coding İstanbul projesinde eğitim gören çocukların sertifika töreniyle devam etti. Kulüp ve komisyon başkanlarının yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktardığı programda, İBB Gençlik Meclisi çatısı altında faaliyet yürüten kulüp ve komisyonlar tarafından geliştirilen projeler, düzenlenen eğitim ve programları ve etkinliklerin tanıtımı yapıldı.

Kısa sürede marka haline gelen proje ve programların tanıtımı sırasında Coding İstanbul, Genç Kadınlar Maarifi, Arama-Kurtarma Eğitim, Politika ve Diplomasi Okulu, Tematik Otobüsler, Medya ve İletişim Akademisi gibi projeler üzerinde detaylı olarak duruldu. Karşılıklı etkileşim haline gerçekleşen program, Samed Ağırbaş’ın “Dünya standartlarında bir gençlik merkezi olarak, İstanbul’daki tüm gençlere ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz” sözleriyle sona erdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında hayata geçirdiği yerel yönetim anlayışına bağlı olarak çalışmalarını sürdüren İBB Gençlik Meclisi, Samed Ağırbaş başkanlığındaki 5. Döneminde hayata geçirdiği projelere yenilerini de ekleyerek İstanbul gençliğine değer katmaya devam edecek.